Nahum—een eindtijd profetie voor Duitsland

 

Het woord NAHUM betekent letterlijk „vol van troost” of „troostrijk”. Deze wereld wordt rijk getroost wanneer God de Duitse oorlogsmachine voor altijd vernietigt. Deze natie heeft meer oorlogen veroorzaakt dan welke andere natie ook in de geschiedenis van de mensheid! Dat zeggen zowel uw Bijbel als de ongewijde geschiedenis!

Dan zal God een grote, hard werkende Duitse natie bouwen die de hele mensheid zal dienen.

We weten erg weinig over Nahum, evenals dat bij velen van Gods profeten het geval is. Nahum woonde in Elkos, maar niemand weet waar die stad ooit heeft gelegen. Dit is Gods manier om de mensen zover te krijgen dat ze letten op Zijn boodschap en niet op de boodschapper.

De profeet Jona waarschuwde de Assyrische stad Nineve dat ze zich moesten bekeren. Het is het enige bijbelse voorbeeld van een stad of natie die zich ooit bekeerde. Ongeveer 150 jaar later keerden de Assyriërs tot hun kwade praktijken terug. Het was toen dat Nahum zijn boodschap in een boek schreef—zij werd niet door de profeet uitgesproken. „De last van Nineve. Het boek van het gezicht van Nahum, den Elkosiet” (Nahum 1:1). Deze boodschap werd in een boek geschreven, in de eerste plaats voor de eindtijd. We zullen dat zien als we verder gaan met het boek Nahum.

Deze profetie wordt een last genoemd, wat komt van het Hebreeuwse woord massa, wat „zwaar en gewichtig” betekent. Dit is een pijnlijk plechtige introductie. Duitsland zou zich zoveel lijden kunnen besparen als men maar naar Gods boodschap zou luisteren.

Dit is een van de sterkste bijbelse waarschuwingen aan een natie. Maar er is een zelfs nog sterkere waarschuwing aan Gods eigen volk om deze „last” of boodschap aan Duitsland te brengen. God openbaart door het boek Nahum dat we een zeer speciale opdracht hebben met betrekking tot Duitsland. Gods trouwe overblijfsel moet een Jona van deze tijd zijn! Anders zullen we schuldig staan aan het bloed van de Duitsers! (Ezra 3 en 33). De verantwoordelijkheid voor het brengen van Gods boodschap is zwaar.

Als u de profeet Nahum begrijpt en veel andere profetieën aangaande Duitsland, kunt u beter begrijpen waarom we Duitsland moeten waarschuwen. (Vraag ons gratis herdrukartikel aan: „Duitsland in de Profetie”.)

Gods wraak

Nahums boodschap is „Het boek van het gezicht (of visioen).” Het woord gezicht betekent openbaring. Zijn boodschap is een goddelijke openbaring over de ondergang van Duitsland en het heilige Roomse rijk. Zelfs nu Duitsland snel stijgt in macht, profeteren wij over hun schrikwekkende ondergang! Nadat de Kerk van God naar een plaats van veiligheid gegaan is, zullen de twee getuigen doorgaan deze boodschap te prediken.

Nahum was een zeer dichterlijk schrijver. Hij wil ons laten zien dat God vol woede en gramschap is. Hij staat op het punt vergelding uit te oefenen. Dat zou Duitsland en de hele wereld vrees moeten inboezemen. Maar zij zijn bedrogen door een heidense Kerstboodschap die de schijnwerper alleen maar richt op het kindje Jezus in de kribbe.

Wanneer was de laatste keer dat u over Christus hoorde als een wrekend verdelger? Deze wereld kent de ware God niet—en dat geldt ook voor de religies van deze wereld!

In de oudheid werd Juda aangevallen door Sanherib en de Assyriërs. Koning Hizkia deed een beroep op God, die erop antwoordde door een rechtvaardige engel te zenden. In diezelfde nacht werden 185.000 Assyrische soldaten gedood!

Dat was een onbeduidende ramp vergeleken met wat spoedig over Duitsland gaat komen. Maar het illustreert hoe God een volk zal beschermen als het echt een beroep op Hem doet.

Hoe brengt God Zijn toorn tot uitdrukking? „De Here is lankmoedig, doch groot van kracht, en de Here laat geenszins ongestraft. In wervelwind en storm is zijn weg, wolken zijn het stof zijner voeten” Nahum 1:3). God straft de bozen met orkanen en tornado’s. Hij zendt stormen die overstromingen en verwoestingen aanrichten. „Hij dreigt de zee en doet haar opdrogen, alle rivieren legt Hij droog. Basan en Karmel verkwijnen, het groen van de Libanon verwelkt” (vers 4). Basan was een van de vruchtbaarste streken met malse weiden, ten oosten van de Jordaan. Karmel had tuinen, wijngaarden en weelderig beboste streken. Libanon stond vol geweldige ceder- en cypressenwouden. God deed de rivieren opdrogen en zond een droogte die al deze streken deed verwelken! God zal Duitsland op dezelfde wijze verwoesten.

God wil deze wereld leren dat Hij de natuur beheerst. Veel natuurrampen zijn allesbehalve natuurlijk. Spoedig zullen arrogante mensen deze lessen grondig leren. „De bergen beven voor Hem en de heuvelen versmelten; de aarde rijst voor Hem op [de aarde wordt verbrand door Zijn tegenwoordigheid—King James versie], ja, de wereld en al haar bewoners” (vers 5). Bergen beven, heuvels smelten weg en de aarde wordt door God verbrand. God zal de pilaren van de aarde in Duitsland doen schudden. Daarna zendt Hij een leger dat als een vraatzuchtige, razende beer te keer zal gaan.

Deze hele wereld zal spoedig kennis maken met de verschrikkelijke toorn van God! „Wie kan standhouden voor zijn gramschap? wie staande blijven bij zijn brandende toorn? Zijn grimmigheid stort zich uit als vuur en de rotsen springen voor Hem aan stukken” (vers 6). Niemand kan voor zo’n woeste toorn en grimmigheid standhouden! De Hebreeuwse uitdrukking voor voor is „in het aangezicht van”. De rotsen versplinteren zelfs voor Gods woede en vuur!

„De Here is goed, een sterkte ten dage der benauwdheid; Hij kent hen die bij Hem schuilen” (vers 7). „De dag der benauwdheid” verwijst naar deze eindtijd. God belooft bescherming—een sterkte of vesting te zijn—voor elke Duitser die op Zijn waarschuwing acht slaat. God wil niet dat Zijn koninklijk overblijfsel zal lijden in deze vurige oven. Maar de geduchte dag des Heren breekt bijna aan en alleen de getrouwe heiligen zullen beschermd worden. Het is een belofte op voorwaarde. Wij moeten God vertrouwen in een atmosfeer waarin de meesten van Gods eigen mensen lauw zijn! God voegde vers 7 in voor zijn mensen die Israël en Duitsland waarschuwen. De mensen die het werk van een eindtijd Jona doen.

De militaire machine van Duitsland zal voor altijd stopgezet worden! „Maar met een overstromende vloed maakt Hij haar plaats geheel teniet, en zijn vijanden vervolgt Hij, de duisternis in” (vers 8). God gaat ook „haar plaats geheel te niet” maken. De Duitse militaire macht wordt geleid door een grote religieuze macht die voor eeuwig in het duistere graf gelegd wordt. „En hij zeide tot mij: De wateren, die gij zaagt, waarop de hoer gezeten is, zijn natiën en menigten en volken en talen. En de tien horens, die gij zaagt, en het beest, dezen zullen de hoer haten, en zij zullen haar berooid maken en naakt, haar vlees eten en haar met vuur verbranden. Want God heeft in hun hart gegeven zijn zin te volbrengen en dit eensgezind te doen en hun koningschap aan het beest te geven, totdat de woorden Gods zullen voleindigd zijn. En de vrouw, die gij zaagt, is de grote stad, die het koningschap heeft over de koningen der aarde” (Openbaring 17:15-18). Deze grote valse kerk opereert vanuit een stad op deze aarde die regeert over de „koningen der aarde”. Zij zal een uit tien naties bestaande Europese macht, onder aanvoering van Duitsland, leiden. Dan zal God deze stad voor eeuwig vernietigen, die zoveel religieus bedrog en verwoesting heeft veroorzaakt!

God gaat het hele Babylonische systeem voor altijd vernietigen. Het zal nooit meer de kop opsteken. Dit systeem is zo verdorven dat het plannen smeedt en beraamt tegen God Zelf! (zie Openbaring 13 en 17). Het systeem wordt geleid door Satan, die zij vereren (Openbaring 13:1-4).

Meer dan 50 miljoen mensen werden in de Tweede Wereldoorlog gedood. Het aantal doden in de Derde Wereldoorlog zal dat aantal met miljarden overtreffen! Het grootste deel der mensheid zal dood zijn als Christus hier komt! (Matteüs 24:21, 22).

Een prachtige boodschap

Als Duitsland militair sterk is, lijkt ze op een verwarde doornstruik. „Want (verward als zij zijn gelijk doornen, en beschonken naar hun dronkemansaard) zij worden als droge stoppelen geheel en al verteerd” (Nahum 1:10). Hun buitenlandse politiek is scherp en doorborend. Er valt bijna niet met hen te praten. Vaak verscheuren en rijten ze andere naties open op sluwe, listige en slinkse manieren.

Terwijl zij zich in hun overwinningen verheugen, zal God hen straffen als volkomen droge, brandende stoppels. Zij worden in een oogwenk verteerd!

Spoedig zal Duitsland geregeerd worden door een nog geslepener en bedrieglijk mens dan Adolf Hitler. „Uit u is voortgekomen een die kwaad bedacht tegen de Here, een die snode plannen beraamde” (vers 11). Of zoals de Statenvertaling zegt en het er ook letterlijk staat: „Van u is een uitgegaan, die kwaad denkt tegen den Heere, een Belialsraadsman.” Paulus plaatst Belial en Christus tegenover elkaar (2 Korintiërs 6:15). Dit kwaadaardige wezen is de verpersoonlijking van alle kwaad en wordt klaarblijkelijk gemotiveerd door Satan.

Amerika, Groot-Brittannië en Juda kruipen vandaag voor Duitsland bijna in het stof. Groot-Brittannië probeerde die benadering uit met Hitler voor de Tweede Wereldoorlog. Die benadering zal ons onze ondergang brengen! In plaats van naar God te luisteren, zullen ze trachten met deze gemene leider, die kwaad beraamt tegen God, te onderhandelen! Satan inspireert deze man om een vloed—waarschijnlijk een leger—achter Gods eigen volk aan te sturen als zij naar een plaats van veiligheid gevoerd worden (Openbaring 12:14-16).

We moeten niet vergeten dat Satan aanbeden wordt door Duitsland en het „heilige” Roomse rijk (Openbaring 13 en 17). Deze Duitse leider zal regelrecht voor Satan werken!

„Zo zegt de Here: Al zijn zij ook in volle kracht en nog zo talrijk, toch zullen zij zo afgemaaid worden, dat zij vergaan; al heb Ik u vernederd, Ik zal u niet meer vernederen” (Nahum 1:12). „Dat zij vergaan” behoort te luiden: „en zal vergaan.” Deze boosaardige leider zal gedood worden. God zal hen er zo geweldig van langs geven dat zij nooit meer zullen oprijzen om andere naties te vernietigen.

Israël, wat Amerika, Groot-Brittannië en Juda omvat, zal gevangene van Duitsland zijn als dat gebeurt. „Maar nu zal Ik zijn juk van u afnemen en verbreken, en uw banden zal Ik verscheuren” (vers 13). God zal Israël opnieuw verlossen. „Tegen u echter gebiedt de Here: Uw naam zal niet meer voortgeplant worden; uit het huis uwer goden zal Ik uitroeien de gesneden en de gegoten beelden. Uw graf zal Ik bereiden, want gij zijt te licht bevonden” (vers 14). De naam „het heilige Roomse rijk” of „het Duitse (of Germaanse) rijk” zal nooit meer voortgeplant worden! (De naam Germaan betekent eigenlijk „krijgsman”.) Het huis of de tempel van hun goden wordt tot een peilloos graf, omdat zij zo afschuwelijk verdorven zijn. Het gaat hier over de grote religieuze hoer uit Openbaring 17. In hun verering van Satan zijn ze erg „religieus”. Dit is de zevende en laatste herleving van het zeer destructieve heilige Roomse rijk.

Maar er is goed nieuws. „Ziet op de bergen de voeten van hem, die het goede boodschapt, die vrede doet horen; vier uw vierdagen, o Juda! betaal uw geloften; want de Belialsman zal voortaan niet meer door u doorgaan, hij is gans uitgeroeid” (vers 15—Statenvertaling). Wie brengt dit goede nieuws over de Wereld van Morgen? Alleen de Filadelfia Kerk van God (pcg) ontvangt vandaag nieuwe profetische openbaring van God. De boodschap van Nahum en andere profeten moet nu gebracht worden! Wij alleen brengen de hele waarheid over Nahum en alle kleine profeten en de grote profeten. De bozen van deze wereld staan op het punt met razende gang in hun ondergang gestort te worden.

God zegt dat u de voeten kunt zien van hem die vrede verkondigt. God profeteerde dat de Filadelfia Kerk van God dit vreselijke nieuws over de Derde Wereldoorlog zou brengen—en over de vrede daarna! Ondanks het kwaad dat zijns gelijke niet kent, dat over Israël en Duitsland zal worden ontketend, is vrede op handen.

Als de mensen onze voeten zien, wil dat zeggen, dat wij vandaag Gods profetie over Duitsland brengen. De Filadelfia Kerk van God heeft deze opdracht regelrecht van God ontvangen! Wij mogen niet in gebreke blijven! Niemand anders begrijpt deze boodschap.

Nahum schreef deze boodschap alleen maar in een boek. Nu moet deze boodschap gebracht en moeten de voeten gezien worden. Ziet u de voeten van hem die deze boodschap van vrede bekend maakt? De PCG verrijst terzelfdertijd als het oude Babylonische systeem (Habakuk 1:5-6).

Gods werktuig om Duitsland te vernietigen

In Nahum 2:1 gaat de verstrooier [hij die „in stukken slaat”—King James versie] Duitsland verwoesten. Dit zijn de Russen en de Chinezen (Daniël 11:44; vraag ook ons gratis boekje: Joëls dag des Heren aan). Assyrië, of Duitsland is Gods werktuig om Israël te verwoesten (Jesaja 10:5-6). Daarna roept God legers ten oosten van Duitsland op om hen te verpletteren. Als God het heeft over de verstrooier [hij die verplettert—King James versie], dan bedoelt Hij een massale vermorzeling van het Duitse volk! De Duitsers kregen van zo’n afstraffing een voorproefje in de Tweede Wereldoorlog toen de Russen Oost-Duitsland veroverden. Veel Duitse vrouwen vroegen erom gedood te worden nadat ze wreed behandeld en verkracht waren door Russische soldaten. Maar die woeste aanval was mild vergeleken met wat het zal zijn in de Derde Wereldoorlog.

Wij moeten de Duitsers en Israël waarschuwen. „Want de Here herstelt de heerlijkheid van Jakob, gelijk de heerlijkheid van Israël [De King James versie zegt hier: ‘Want de Here heeft de uitnemendheid van Jacob afgekeerd, evenals de uitnemendheid van Israël]; want plunderaars hebben hen geplunderd [ledigmakers hebben ze ledig gemaakt—Statenvertaling] en hun ranken vernield” (Nahum 2:2). Spoedig zullen Amerika, Groot-Brittannië en Juda leeg gemaakt worden. Dat betekent dat zij die levend overblijven overwonnen zullen worden en naar andere volken verscheept als slaven. Duitsland staat er bekend om deze gruwelijke marteling toe te passen. God richt Zich zowel tot Jacob als Israël. Israël heette Jacob voor zijn naam veranderd werd toen hij bekeerd werd. God spreekt hier dus over zowel bekeerd als onbekeerd Israël. Onbekeerd Israël bestaat uit volkeren. Hier is het bekeerde Israël Gods eigen Kerk die Laodicees geworden is. God is bezorgder over Zijn lauwe heiligen, aangezien velen van hen hun behoud zullen verliezen.

„De Here heeft de uitnemendheid” van beide groepen weggenomen. God gaat Israël straffen door middel van Duitsland. Nu er nog tijd is moeten we deze profetieën proclameren—spoedig zal het te laat zijn!

„Het schild zijner helden is rood van kleur, de dapperen zijn in scharlaken gekleed; in de vuurglans van het staal staan de wagens op de dag van zijn toerusting, en de lansen worden gezwaaid” (vers 3). Het gaat hier over de moderne oorlogvoering—tanks, raketten en kernkoppen! Commentaren breken zich dikwijls het hoofd over deze uitdrukkingen. Dat komt omdat ze deze profetieën als zijnde voor deze eindtijd verwerpen.

„Langs de wegen razen de wagens, zij vliegen over de vlakten; hun aanblik is als van fakkels, als bliksemschichten schieten zij voort” (vers 4). Wanneer hebben de mensen ooit wagens gehad die „als bliksemschichten voortschieten”? Nooit in het verleden. Maar vandaag hebben we ze. Raketten en straalvliegtuigen schieten inderdaad voort als een bliksemstraal. De boodschap van Nahum moet nu gebracht worden!

„De poorten der rivieren openen zich, en het paleis zinkt ineen. En het is beslist: [Statenvertaling en King James versie geven hier: „En Huzab zal gevankelijk weggevoerd worden,] zij wordt ontbloot, weggevoerd en haar slavinnen klagen als met duivenstem, terwijl zij zich slaan op de borst” (verzes 6-7). In de oudheid lag Nineve aan de rivier de Tigris en was omgeven door water. Het woord paleis betekent „een groot openbaar gebouw zoals een paleis of een tempel” (Strong’s Concordance). Het zou ook heel goed een kerkgebouw kunnen zijn.

Het zelfstandig naamwoord Huzab betekent in het Hebreeuws „als een koningin”. Alle aanwijzingen duiden erop dat het hier gaat om de „grote hoer” of de grote valse kerk uit Openbaring 17. Naar Huzab wordt ook verwezen als . De Bijbel gebruikt een vrouw als type van de Kerk. De slavinnen zijn ongetwijfeld de hoerendochters of kinderen die uit de grote valse kerk voortgekomen zijn (Jesaja 45:1-9).

In Openbaring 13 komen twee beesten voor. Het eerste is het politieke beest aangevoerd door Duitsland. Het tweede is het godsdienstige beest dat de tien naties leidt. Godsdienst speelt een grote rol in dit demonische imperium. Duitsland heeft geen koningshuis. Maar de grote valse kerk heeft een troon (Jesaja 47:1). Ik ken slechts één zogenaamde Christelijke kerk die een troon bezit.

Huzab zal geleid worden (zie King James versie). Het Hebreeuwse woord voor geleid betekent ontdekt of ontbloot. Dit Geheimenis, het Grote Babylon, zal te kijk gezet worden, zodat de hele wereld kan zien hoe corrupt en weerzinwekkend deze religie van het beest is. Eén vertaling zegt: „zij zal bloot gelegd worden”. Duitsland werd bloot gelegd in de Tweede Wereldoorlog. Maar dit grote Babylonische systeem is nooit voor de hele wereld te kijk gezet. Dat zal echter spoedig gebeuren.

De Duitsers zullen miljoenen in angst op de vlucht doen slaan. Dan zal God hen een koekje van eigen deeg presenteren. „En Nineve was als een vijver vol wateren, zolang het bestaat; nu lopen deze weg. Staat, staat! [zal men roepen—King James versie] doch niemand keert zich om. (Nahum 2:8). Het Duitse volk smeekt om hulp, maar alle strijders slaan op de vlucht. Er blijft niemand over om te vechten. De soldaten zijn zo door paniek bevangen dat ze zelfs niet omkijken. „Rooft zilver, rooft goud! eindeloos is de voorraad, een overvloed van allerlei kostbaarheden” (vers 9). Hun eindeloze rijkdom valt de vijand in handen. De wereld viel hen ten prooi, nu vormen zij zelf de prooi.

Assyrië, of Duitsland, stond erom bekend andere volken uit te plunderen. De oude Assyrische leider, Tiglath-Pilezer I, moest dit zeggen na een militaire veldtocht: „Ik bracht kudden met kostbare lading, snelle muildieren en vee uit hun weiden naar huis in ontelbare hoeveelheden … Ik legde hen als schatting op 1200 paarden en 2000 stuks vee.”

Salmaneser ii zei van de koning van Patina: „Drie talenten goud, 100 talenten zilver, 300 talenten koper, 300 talenten ijzer, 1000 koperen vaten, 1000 stuks veelkleurige kleding, linnen, zijn dochter met haar grote bruidsschat, 20 talenten aan purperen kleding, 500 ossen en 5000 schapen ontving ik van hem. Eén talent zilver, twee talenten purperen kleding … honderd stammen van ceders legde ik hem als schatting op. Jaarlijks nam ik dat in mijn stad Assur in ontvangst.” Assurbanipal, in het bijzonder, geeft een lange lijst van een bijna eindeloze buit op Thebe en Susa, waarmee hij Nineve vulde.

„Zij is geledigd, ja, uitgeledigd, uitgeput [Statenvertaling] en verslagen harten en knikkende knieën; kramp in alle lendenen en hun aller aangezicht van kleur beroofd” (vers 10). Nu versmelt het hart van de Duitsers en stoten hun knieën tegen elkaar. Zij ondergaan dezelfde terreur die zij anderen aandeden! De mensen zijn zo bang dat ze nauwelijks op hun voeten kunnen staan. Hun land blijft ‘leeg, berooid en verwoest’ achter.

„Waar is nu het leger der leeuwen, de plaats waar de jonge leeuwen gevoed werden, waar de leeuw rondliep en de leeuwin, de leeuwewelp, door niemand opgeschrikt?” (vers 11). Marlon Brando speelde in een film, getiteld: „De Jonge Leeuwen.” Het ging over Nazistrijders in de Tweede Wereldoorlog. Duitsland heeft veel leeuwensymbolen. De jonge leeuwen zijn opnieuw herrezen. Maar weldra zal die geest totaal vermorzeld worden door de Russen en de Chinezen. Al dat militaire geweld staat op het punt voor eeuwig te verdwijnen! (vers 12).

Zij hebben een vijand die zij niet kunnen zien. Dat is verreweg hun grootste probleem. „Zie, Ik zal u! [Zie, Ik ben tegen u—King James versie] luidt het woord van de Here der heerscharen, Ik doe uw wagens in rook opgaan; uw jonge leeuwen zal het zwaard verteren, en uw roof zal Ik van de aarde verdelgen; en de stem van uw gezanten zal niet meer gehoord worden” (vers 13). God zegt: „

Ik ben tegen u!” God gaat de enige taal spreken die de Duitse militairen verstaan—superieure macht. De Duitse krijgsmacht heeft de hele geschiedenis door voortdurend geroofd, eindeloos—dat wil zeggen totdat God haar voor altijd verplettert.

De stem van de Duitse overwinningsboodschappers heeft de hele geschiedenis door het nieuws gebracht van weer een overwinning—nog een buit. God gaat deze boodschappers voor altijd het zwijgen opleggen! God belooft ons dat we ze nooit meer zullen horen.

Wat een heerlijke toekomst hebben we. Maar de mens moet hevige pijnen lijden voor hij zich onderwerpt aan de majesteitelijke God.

Een „bloedstad”— een bloedig volk is weer herrezen. Hun grootste bloedfestijn ligt nog in het verschiet. Dan zal God hen op hun beurt tot een bloedende natie maken. Deze maal zullen zij in de hoek zitten waar de klappen vallen!

Historici weten dat de Assyriërs een bloederige geschiedenis hebben. En moderne historici weten dat Duitsland een ongeëvenaarde geschiedenis heeft in het veroorzaken van bloedige oorlogen. Wat de meeste geschiedkundigen echter niet weten is, dat de Assyriërs en de Duitsers hetzelfde volk zijn. Dit feit is echter gemakkelijk te begrijpen als we de ongewijde geschiedenis, de Bijbel en de bijbelse profetieën kennen. Maar zelfs de ongewijde geschiedenis alleen zou ons dat begrip kunnen verschaffen.

Het Duitse dubbelspel

„Wee de bloedstad, louter leugen, vol van verscheuring, zonder ophouden rovend!” (Nahum 3:1). De Companion Bible verklaart „bloedstad” met „stad van veel bloedvergieten.” De International Critical Commentary vertaald de uitdrukking als „door en door bloederig.”

„Zonder ophouden rovend”—haar geschiedenis is een doorlopend verhaal van het beroven van andere naties! De naties van Israël moeten gewaarschuwd worden met betrekking tot Duitslands militaire strategie. Zij zijn „louter leugen, vol van verscheuring”—of men zou kunnen zeggen „vol bedrog en moord.” Ze zijn vol bedrog! Ze bedriegen niet soms slechts een klein beetje—ze zijn er vol van!

Dat is hierom zo gevaarlijk. In veel profetieën over de eindtijd heeft God het over Israëls Assyrische „minnaars,” en hoe Israël het slachtoffer gaat worden van een verraderlijk dubbelspel. In Ezechiël 23 gaat het over deze dubbelspel calamiteit.

Israël wordt vertegenwoordigd door Ohola en Juda (in die tijd van Israël afgezonderd) is Oholiba (Ezra 23:4). Israël en Juda (de huidige staat Israël) worden minnaars van de Assyriërs (verzes 4-7). God geeft dan Israël (voornamelijk de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en de Joodse staat) in handen van de Duitsers over. „Daarom heb Ik haar overgegeven in de macht van haar minnaars, in de macht van Assurs zonen, naar wie zij gehunkerd had … Naar Assurs zonen hunkerde zij: landvoogden en stadhouders, hovelingen, sierlijk uitgedost, ruiters te paard, begeerlijke jonge mannen, hoofd voor hoofd.” (Ezra 23:9, 12).

Israël zal dwaas genoeg haar vertrouwen stellen in de Duitsers, in plaats van in God! „Zodra zij hen zag, hunkerde zij naar hen, en zond boden tot hen naar Chaldea. En er kwamen Babyloniërs tot haar om liefdesgemeenschap met haar te hebben; zij onteerden haar met hun ontucht, en toen zij door hen onteerd was, keerde zij zich van hen af” (verzes 16-17). De Babyloniërs vormen het heilige Roomse rijk van de eindtijd wat bestaan zal uit de tien naties in de Europese Unie (eu). Dat machtige handelsblok bevindt zich reeds op het wereldtoneel. Een crisis —zoals het falen van het financiële systeem van de Westerse wereld—zou de uiteindelijke eenheid van die tien naties, of regeringen wel eens heel sterk kunnen verhaasten.

„En de Here zeide tot mij: Mensenkind, wilt gij Ohola en Oholiba richten? Houd haar dan haar gruwelen voor” (vers 36). God zegt dat wij Israël haar gruwelen moeten voorhouden. Wij moeten profeteren over Israëls gruwelijke zonden en het gewelddadige dubbelspel door de Duitsers! God zegt dat wij dat moeten bekendmaken! Geen enkele andere Kerk kan of wil dat doen!

De Laodicea Kerk en Israël zullen deze boodschap aanvechten. Toch zegt God: „Kondig het aan!”

„Bovendien hebben zij Mij dit aangedaan: verontreinigd hebben zij in die tijd mijn heiligdom, mijn sabbatten ontheiligd” (vers 38). Vlak voordat Duitsland tot de aanval overgaat, bevuilt Gods Laodicea Kerk Zijn heiligdom en ontheiligt Zijn sabbatten of heilige dagen. Dit kwaad gebeurt nu in Gods Laodicea Kerk! God beveelt dat wij de Laodiceërs eveneens hun gruwelen bekendmaken. (Vraag om meer informatie aangaande de Laodicea Kerk van de eindtijd te krijgen ons gratis boekje De wachter uit Ezechiël aan.)

Het wonderlijk goede nieuws is, dat als zij op onze waarschuwing acht geven, zij aan de kernaanval van de Duitsers kunnen ontkomen! Wat zou dat een wonderbaarlijke fysieke zegening zijn.

„En Ik zal aan de ontucht in het land een eind maken; alle vrouwen zullen de waarschuwing ter harte nemen, om niet te doen naar uw ontucht. Uw ontucht zal men over u brengen, en gij zult de zonden van uw afgoderij dragen. En gij zult weten, dat Ik de Here Here ben” (verzes 48-49). Israël staat op het punt de majesteitelijke God te leren kennen! Op het ogenblik kennen ze God zeker niet. We kunnen duidelijk zien dat deze profetieën vervuld moeten worden vlak voor Christus’ wederkomst.

Groot-Brittannië maakt deel uit van de Europese Unie. Maar zij zijn publiekelijk geshockeerd door Duitslands acties binnen de Europese Unie. Groot-Brittannië zal vrijwel zeker uit de eu geschopt worden, dan kan Duitsland een nog grotere controle uitoefenen. Hier volgt een citaat van het persbureau Reuter (23 november 1994, nadruk van mij): „Een hoge partijgenoot van de Britse minister president John Major nam woensdag ontslag na … te hebben gezegd dat de bijdrage van Duitsland aan Europa was twee wereldoorlogen te hebben veroorzaakt. ‘Het spijt me heel erg dat ik de regering in verlegenheid heb gebracht,’ zei Patrick Nicholls in een verklaring, waarin hij aankondigde ontslag te nemen als vice-voorzitter van de Britse regerende Conservatieve Partij.

„In de Western Morning News, die in zuidwest Engeland wordt gelezen, zei Nicholls dat hij wenste dat Groot-Brittannië niet in de Europese Unie zat. ‘Ik voel niet zoveel voor een continent dat door twee landen beheerst wordt, waarvan één de unieke bijdrage geleverd heeft Europa in twee wereldoorlogen te hebben gedompeld, wat sommigen van ons nog hebben meegemaakt …’”

„Nicholls voegde er aan toe: ‘Ik wilde dat ik niet in de Europese Gemeenschap zat. Het is helemaal niet alleen maar de economische gemeenschap die men ons voor ogen geschilderd had en als ik dacht dat het uitvoerbaar was om er uit te gaan, dan zou ik er morgen uitgaan.’”

Amerika en Groot-Brittannië hielpen Duitsland sterk bij de wederopbouw. Maar zij negeerden de boodschap van Herbert W. Armstrong. Zelfs toen Duitsland verwoest was, profeteerde hij dat Duitsland zou herrijzen en veel meer verwoesting teweeg brengen dan in de Eerste en de Tweede Wereldoorlog bij elkaar! Voor het overgrote deel ging die boodschap voorbij zonder dat er acht op werd geslagen. Nu zullen Groot-Brittannië en Amerika een bloedstollende prijs betalen voor hun rebellie jegens God!

„De vele hoererijen”

De „bloedstad” wordt uitgemoord, zoals zij anderen hebben uitgemoord. „Hoor, zweepgeklap! hoor, geratel van wielen! en jagende paarden en opspringende wagens, steigerende rossen en vlammende zwaarden en bliksemende lansen, en tal van verslagenen, een menigte doden, en eindeloos veel lijken; men struikelt over hun lijken” (Nahum 3:2-3). Duitsland en het heilige Roomse rijk worden gevuld met lijken. Overwinnende legers struikelen en strompelen over hun lichamen. Het zou zelfs heel spoedig kunnen gebeuren!

Deze verminkings- en slachtpartij zou voorkomen kunnen worden als zij naar de waarschuwende boodschap van de PCG zouden luisteren. Als Duitsland zich zou bekeren zoals hun oude stad Nineve destijds, dan zou God die massale slachting tegenhouden.

„Vanwege de vele hoererijen der hoer, uitnemend in bevalligheid, meesteres in toverkunsten, volken verkopend door haar hoererijen, en geslachten door haar toverkunsten” (vers 4). Wie is deze „bevallige hoer”? Deze vrouw is een boosaardige kerk die „volken verkoopt”—hele naties! Hoeveel kerken op deze aarde zouden die rol kunnen vervullen?

Deze verachtelijke dame is verwikkeld in toverkunsten. Het woord toverkunsten en de stam waarvan het is afgeleid betekent „aanbidden, vereren” of „betrekkinghebbend op aanbidden.” In het Hebreeuws „is het beperkt tot de aanbidding van afgoden,” of in bijbelse taal ‘van Satan en zijn demonen’ (zie de Gesenius Lexicon). Deze verdorven vrouw is verwikkeld in de obscene aanbidding van de duivel! Miljoenen mensen geloven echter dat zij God vereert!

Zij maakt niet een of twee fouten. Deze boze en verachtelijke dame is betrokken bij „vele hoererijen”! Sommige commentaren op dit vers verwijzen u zelfs naar Jesaja 47 en Openbaring 18.

„Daal af, en zet u neer in het stof, jonkvrouw, dochter van Babel. Zet u neer ter aarde, zonder zetel (er is geen troon meer—Statenvertaling), dochter der Chaldeeën, want men zal u niet langer verwekelijkt en verwend noemen” (Jesaja 47:1). Zij zou geen volken kunnen verkopen, tenzij ze op de een of andere troon zat! (Vraag voor meer details over Jesaja 47 ons gratis herdruk artikel over „Het heilige Roomse rijk” aan.)

„En gij zeide: Ik blijf eeuwig gebiedster, terwijl gij deze dingen niet ter harte nam noch aan de afloop daarvan dacht. Nu dan, hoor dit, wellustige, die zo onbezorgd woont; die bij uzelf zegt: Ik ben het en niemand anders; ik zal niet als weduwe neerzitten en geen beroving van kinderen kennen” (Jesaja 47:7-8). Ze gaat haar Protestantse of protesterende dochters terugbrengen in de schoot der kerk. Hoe zal ze dit doen?

„Maar deze beide zullen u overkomen, plotseling, op een dag: beroving van kinderen en weduwschap; in volle omvang zullen zij u overkomen, ondanks uw vele toverijen en zeer krachtige bezweringen” (vers 9). „Plotseling” zal ze vernietigd worden en haar hoerendochters verliezen.

Deze dame heeft een lange voorgeschiedenis. „Houd maar aan met uw bezweringen en met de talrijke toverijen waarmede gij u van jongs af hebt afgetobd; misschien kunt gij iets bereiken, misschien jaagt gij schrik aan” (vers 12). Weer zien we het woord toverijen. Ze is erg godsdienstig, maar Satan is haar God! Ze heeft het van haar jeugd af gedaan. Het heilige Roomse rijk begon ongeveer 1500 jaar geleden. De zevende en laatste herleving voltrekt zich nu op het wereldtoneel! Nooit was het belangrijker om de geschiedenis te begrijpen, en wat nog belangrijker is, de bijbelse profetieën.

Zij is een „meesteres in toverkunsten”. Dat betekent dat zij „haar slachtoffers lokt als met een toverformule” (Soncino Commentary). Haar demonische krachten zijn verleidelijk en dodelijk! Veel schrijvers van commentaren kunnen dit inzien.

De naties van Israël behoren zeer zeker deze gemene oude vrouw te doorzien. Maar Amerika, Groot-Brittannië en Juda zijn bezig haar „minnaars” te worden. Wij zullen een buitenlandse politiek krijgen die het heilige Roomse rijk liefheeft. Het zal ons grootste politieke debâcle aller tijden zijn!

Deze grote valse kerk wordt vergeleken met Izebel (Openbaring 2:20). Als je verliefd wordt op een hoer, dan moet je verwachten dienovereenkomstig behandeld te worden! Je kunt haar wel een dame met een hoge moraal noemen, maar toch blijft ze een hoer. Verwacht niet dat zij eerlijk handelt. Eigenlijk moet u precies het tegenovergestelde verwachten!

Als je verwikkeld bent in „veel hoererijen” dan moet je wel een grote hoer zijn. Dat is ze nu en is ze al 1500 jaar geweest. „En een van de zeven engelen, die de zeven schalen hadden, kwam en sprak met mij, zeggende: Kom hier, ik zal u tonen het oordeel over de grote hoer, die zit aan vele wateren, met wie de koningen der aarde gehoereerd hebben, en zij, die op de aarde wonen, zijn dronken geworden van de wijn harer hoererij … En op haar voorhoofd was een naam geschreven, een geheimenis: het grote Babylon, moeder van de hoeren en van de gruwelen der aarde” (Openbaring 17:1-2, 5). Dit is de dame die Israëls minnaar gaat worden. Zij aanbidt de draak, of wel Satan de duivel (Openbaring 13:4). En Israël zal de allerhoogste prijs betalen omdat ze zo verraderlijk jegens God zijn.

Kort daarna moet de grote hoer vernietigd worden. „En hij riep met sterke stem, zeggende: Gevallen, gevallen is de grote stad Babylon en zij is geworden een woonplaats van duivelen, een schuilplaats van alle onreine geesten en een schuilplaats van alle onrein en verfoeid gevogelte, omdat van de wijn van de hartstocht harer hoererij al de volken gedronken hebben en de koningen der aarde met haar gehoereerd hebben en de kooplieden der aarde rijk geworden zijn uit de macht harer weelderigheid (van haar ontzaglijke weelde—Leidse vertaling). Zij zit in zaken met betrekking tot het verkopen van volken. Israël zal spoedig in slavernij verkocht worden!

Duitsland moet gewaarschuwd worden

God gaat binnenkort de Duitsers aandoen wat zij de hele geschiedenis door hun vijanden aangedaan hebben. „Zie, Ik zal u! luidt het woord van de Here der heerscharen, Ik til uw slippen op tot aan uw aangezicht, en Ik laat aan de volken uw naaktheid zien, aan de koninkrijken uw schaamte” (Nahum 3:5). Het Brits Museum bevat de bronzen poorten van Balawat, opgericht na de slag bij Karkar. Zij laten naakte Assyrische krijgers zien, die gevangen genomen vrouwen dwingen de rokken hoog boven de knieën op te tillen. Nu gaat God de rokken van de Assyriërs optillen over hun gezichten heen. Dat is Gods gerechtigheid. U ontvangt dezelfde barmhartigheid die u geeft. De naties zullen de naaktheid van de Duitsers en van het heilige Roomse rijk zien. God gaat de grote hoer tentoonstellen zoals ze werkelijk is.

God zegt „Ik ben tegen u” (zie ook Nahum 2:13). Dat is hun gevreesde ineenstorting. Wie gaat er vandaag de dag de Duitsers aankondigen dat God tegen hen is nadat ze Israël verwoest hebben? God waarschuwt altijd door middel van mensen. Alleen de Filadelfia Kerk van God doet vandaag dat werk. Dat is de opdracht die God ons heeft gegeven.

Wie spreekt en schrijft er momenteel met enige invloed tegen Duitsland? Alleen de PCG doet vandaag dat karwei. Het is de opdracht die God ons gegeven heeft.

De Assyriërs van vandaag staan op het punt een voorwerp te worden waaraan de wereld zich zal vergapen. „Ik werp vuil op u, Ik maak u te schande en stel u ten toon, zodat al wie u ziet, van u wegvlucht en zegt: Verwoest is Nineve! Wie zal haar beklagen? waar zal ik troosters voor u zoeken?” Nahum 3:6-7). De hele wereld zal het zien en zich verblijden over hun val. „Zijt gij beter dan No-Amon, dat gelegen was aan de stromen, door water omgeven, welks voorwal een zee, welks muur water was?” (vers 8). No-Amon was een sterke Egyptische stad, in de hele wereld beroemd. Ze pochte erop dat ze onkwetsbaar was en niet verwoest kon worden. Maar Assyrië verwoestte haar. Duitsland zal spoedig op dezelfde manier pochen. Dan zal God hen straffen totdat er geen spoor van de Duitse oorlogsmachine meer over is!

„Toch is het gevankelijk in ballingschap gegaan, toch zijn zijn zuigelingen verpletterd op alle hoeken der straten; over zijn aanzienlijken heeft men het lot geworpen, en al zijn groten zijn in boeien geklonken” (vers 10). Duitsland vermorzelde jonge kinderen—nu zal dezelfde ramp zich aan hun kinderen voltrekken. Nog eens en nog eens laat God zien dat Hij oordeelt zoals wij anderen oordelen. Op deze wijze leert God hen hoe wreed zij waren! De enige manier waarop Duitsland dit lot kan ontgaan is door naar Gods boodschap te luisteren.

Al hun militaire sterkten zullen vallen als overrijpe vijgen. „Al uw vestingen zijn vijgebomen met vroegrijpe vruchten; worden zij geschud dan vallen zij de eter in de mond” (vers 12). Hun militairen met leeuwemoed worden lichamelijk zwak als vrouwen (vers 13). Vuur—veel ervan is nucleair—zal het verteren (verzes 14-15).

„Uw aanzienlijken zijn als sprinkhanen, uw ambtenaren als een zwerm sprinkhanen, die zich, zolang het koud is, op de muren legeren; als de zon opgaat, vliegen zij weg, en onbekend is hun plaats. Waar zijn zij?” (vers 17). Na de Tweede Wereldoorlog verdwenen de Nazi’s als sprinkhanen in de winter.

Bij deze verdwijning was de grote valse kerk krachtig behulpzaam. Lees het boek The Unholy Trinity (De onheilige drieëenheid) door Mark Aarons en John Loftus. De waarheid kan heel schokkend zijn! De Nazi’s wachten alleen maar op het juiste klimaat, daarna zullen ze terugkeren, vertrokken van woede.

„Uw herders sluimeren, koning van Assur, uw geweldigen liggen terneer; uw volk is verstrooid op de bergen, zonder dat iemand het verzamelt. Geen herstel is er voor uw breuk, ongeneeslijk is uw wonde. Allen die de mare over u horen, klappen over u in de handen, want over wie is uw boosheid niet voortdurend heengegaan?” (verzes 18-19). De boosheid van Duitsland is voortdurend over alle volken heengegaan. Hun geschiedenis staat vol van militaire wreedheden als bij geen andere natie op aarde! Alle volken zijn het slachtoffer geworden.

De laatste regel is een heel bijzonder eind—„over wie is uw boosheid niet voortdurend heengegaan?”

Geschiedkundigen en theologen zouden moeten weten wie vandaag de dag de Assyriërs zijn! Maar ze zijn willens onwetend. God eindigt dit boek door hun onwetendheid te benadrukken! De geschiedenis is vol van bewijzen.

De meeste historici zullen toegeven dat het boek Nahum in de geschiedenis nooit in vervulling is gegaan. Zelfs een kind moet kunnen zien dat dit boek profetie voor de nabije toekomst is. Maar deze geleerden willen God uit het beeld verdringen door de waarheid die volkomen duidelijk is te ontkennen! Zij wentelen zich in hun dwaze zelfbedrog. Het is tijd om die houding te veranderen. We staan op de rand van een kernramp in deze wereld. Duitsland zal een kernoorlog op gang brengen, die alle leven van deze planeet zou wegvagen indien Christus niet tussenbeide kwam. Geen geleerde ontkenning zal die toekomst veranderen! Gods ware Kerk moet de waarschuwing aangaande deze komende holocaust brengen. Het is de enige hoop voor de wereld om een nucleaire catastrofe te vermijden.